Εκτύπωση

Επίσκεψη στην έκθεση στο ΚΑΜ

Η επίσκεψη εδώ

Από τον τύπο εδώ

Εκτύπωση

Ενα διαφορετικό μάθημα

Από τις δράσεις του σχολείου
Συμμετοχή στον Μήνα εφηβείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων

Εδώ από την επίσκεψη του Α4

Εδώ από την επίσκεψη του Α5

Εκτύπωση

Κυνήγι Θησαυρού

ΣΤΟΧΟΣ

Το παιχνίδι - κυνήγι θησαυρού φιλοδοξεί να αποτελέσει εργαλείο βιωματικής, συνεργατικής, διαθεματικής μάθησης που προάγει διασκεδαστικά την κριτική σκέψη, τη φαντασία, την παρατηρητικότητα και εν τέλει τη γνώση.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εκδηλώσεων του σχολείου μας, συγκεντρώσαμε τους μαθητές και τους χωρίσαμε στις 10 ομάδες. Κάθε ομάδα πήρε ένα φάκελο με το υλικό και συγκεντρώθηκε σε ορισμένο σημείο της αίθουσας.

Προτείναμε στις ομάδες να ορίσουν συντονιστή, ο οποίος θα αναλάμβανε να μας φέρνει τις απαντήσεις ολοκληρωμένες και να παίρνει ένα γράμμα κάθε φορά . Ορίσαμε το χρόνο, απαντήσαμε στις απορίες των μαθητών για τη διαδικασία και ξεκινήσαμε.

Τη διαδικασία συντονίζαμε οι εκπαιδευτικοί, Μαριάννα Βερνάρδου και Ελένη Καρτσωνάκη, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν ενεργά.

 

Αποτέλεσμα: Νικήτρια αναδείχτηκε η 10η ομάδα που απάντησε σωστά σε όλες τις ομάδες ερωτήσεων πιο γρήγορα.

Φροντίσαμε ώστε οι νικητές να έχουν ως έπαθλο – αναμνηστικό γραφική ύλη (ένα μικρό συρραπτικό) ,ενώ κεράσαμε όλα τα παιδιά στο τέλος γλυκά.

 

Αναστοχασμός : Οι μαθητές διασκέδασαν, έπαιξαν, ερεύνησαν, «αγωνίστηκαν» και εκμεταλλεύτηκαν τις γνώσεις τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, ενώ το κυνήγι πραγματοποιήθηκε την 5η και 6η ώρα της τελευταίας μέρας του σχολικού έτους, συμμετείχαν όλα τα παιδιά και των δύο τμημάτων, εκτός από τρία, που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

   Αξιολογώντας τη διαδικασία εκ των υστέρων είμαστε πολύ ικανοποιημένες με τη συμμετοχή, την προθυμία, τον ενθουσιασμό και την απόδοση των μαθητών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς οι περισσότερες ομάδες βρήκαν τις σωστές απαντήσεις και συγκέντρωσαν τα γράμματα με μικρή μεταξύ τους χρονική διαφορά.

   Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν να διαχειριστούμε την ταχεία ροή απαντήσεων, τις οποίες έπρεπε να ελέγξουμε προκειμένου να δώσουμε στις ομάδες τα αντίστοιχα γράμματα.

   Αν κρίνουμε όμως από τις αντιδράσεις των μαθητών, ήταν μάλλον ο ιδανικός τρόπος ολοκλήρωσης του σχολικού έτους.  

Εκτύπωση

Δράση του Κ.Π.Ε. Βάμου για την κλικματική αλλαγή

Δείτε:

Εδώ την δράση

Εδώ  μια παρουσίαση ντοκουμέντων

Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τους γονείς της Α' τάξης και εκλογές Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων καλούν τη Δευτέρα 23-10-2017 στις 18:00 τους κηδεμόνες των μαθητών της Α' τάξης για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτησή τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Θα ακολουθήσουν εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Χανίων στις 19:00.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Μεταφορά μαθητών

Καλούνται οι μαθητές που δικαιούνται ελευθέρας μετακίνησης με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή θέλουν να έχουν έκπτωση στη μεταφορά τους από και προς το σχολείο να προσκομίσουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ δυνατό φωτογραφία ταυτότητος στο κ. Κούρτη.

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2017 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων από 25 Αυγούστου 2017 μέχρι και 04 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Είσοδος χρήστη

Τώρα...

Έχουμε 46 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γερ. Παρδάλη, 73131 Χανιά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

Επιμέλεια, Κατασκευή σελίδων, Γ.Κυριακάκη 2011