Εκτύπωση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Η επιμορφωτική εκδρομή του σχολείου μας στην Αθήνα διήρκεσε τρεις ημέρες, από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 έως την Τετάρτη 8 Μαρτίου και διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία.  Συμμετείχαν 43 μαθητές της Β΄ τάξης και 3 συνοδοί καθηγητές (Στεργιανή Ζανέκα, Μαρία Μαρκάκη, Μαριάννα Βερνάρδου).

 

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων με θέμα τον Καποδίστρια από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
Οι μαθητές κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας των συνεδριάσεων της Βουλής και πληροφορήθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένα κέντρο παιδείας, τέχνης και αναψυχής, που αποτελείται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210.000 τμ, και τις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).  Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Κέντρου Επισκεπτών όπου η υπεύθυνη του προγράμματος μας περιέγραψε τις τωρινές και μελλοντικές λειτουργίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές μας χωρισμένοι σε δυο ομάδες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες έχουν διάρκεια υλοποίησης 90’: 1) Ηχητικά τοπία στο ΚΠΙΣΝ και 2) Πολιτισμός στο …πράσινο.

 

Η επίσκεψη στο  μουσείο της Ακρόπολης και η περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και  τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.

 

Στο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα με τίτλο «Στα Μονοπάτια των Άστρων» που είχε ως θέμα του τη γέννηση, την εξέλιξη και τον θάνατο των άστρων.

 

H εκδρομή στην Αθήνα στο πλαίσιο της «Επίσκεψης στη Βουλή» ήταν μια ιδιαίτερα επιμορφωτική εμπειρία για τους μαθητές μας. Η εκ των προτέρων καλή οργάνωση του προγράμματος και η ακρίβεια στην εφαρμογή του, η άψογη συνεργασία των συνοδών καθηγητριών με τους μαθητές και η συνέπεια του πρακτορείου (Io tours) στους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού με το σχολείο μας συνέβαλαν στην διεξαγωγή μιας εξαιρετικής βιωματικής δράσης με διαθεματικό στόχο (Πολιτική παιδεία, αστρονομία, περιβάλλον, φυσική, ιστορία, αρχαιολογία). Η τριήμερη εξόρμηση στην Αθήνα αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία πρόσληψης γνώσεων και παραστάσεων, εντυπώσεων και εμπειριών για τους συνοδούς και μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Στεργιανή Ζανέκα

Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τους γονείς της Α' τάξης και εκλογές Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων καλούν τη Δευτέρα 23-10-2017 στις 18:00 τους κηδεμόνες των μαθητών της Α' τάξης για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτησή τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Θα ακολουθήσουν εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Χανίων στις 19:00.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Μεταφορά μαθητών

Καλούνται οι μαθητές που δικαιούνται ελευθέρας μετακίνησης με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή θέλουν να έχουν έκπτωση στη μεταφορά τους από και προς το σχολείο να προσκομίσουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ δυνατό φωτογραφία ταυτότητος στο κ. Κούρτη.

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2017 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων από 25 Αυγούστου 2017 μέχρι και 04 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Είσοδος χρήστη

Τώρα...

Έχουμε 65 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γερ. Παρδάλη, 73131 Χανιά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

Επιμέλεια, Κατασκευή σελίδων, Γ.Κυριακάκη 2011