Εκτύπωση

ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

Συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή μας Αστρουλάκη Νικόλαο της Β΄ τάξης του Σχολείου μας για την επιτυχία του στη Βουλή των Εφήβων και του ευχόμαστε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων

Ο μαθητής της Β΄ τάξης του Σχολείου μας, Αστρουλάκης Νικόλαος, θα λάβει μέρος στις εργασίες της ΚΒ΄ Συνόδου (2016-2017) της «Βουλής των Εφήβων», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου 2017. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν προσεχώς. Οι εργασίες διαρκούν πέντε (5) ημέρες (Πέμπτη έως και Δευτέρα).

  • Η Βουλή των Εφήβων δεν είναι παρά μόνο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με όλες τις «βολονταριστικές» φιλοδοξίες αλλά και την απαραίτητη πραγματιστική ταπεινότητα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος: Προσφέρει πλούσια βιώματα και εμπειρίες, κάποιες γνώσεις, όχι μόνο σε θέματα κοινοβουλευτικών αρχών και διαδικασιών, και κυρίως αφορμές για προβληματισμό και συζήτηση, σε 300 παιδιά το χρόνο από ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο και τους απόδημους Έλληνες.
  • Η σκοποθεσία του προγράμματος περιστρέφεται γύρω από τους άξονες της πολιτικής παιδείας, της πολιτικής συμμετοχής, της ευθύνης και των δικαιωμάτων του ενεργού δημοκρατικού πολίτη.
  • Δεν αποτελεί μια ελληνική ιδιομορφία. Παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα οργανώνονται από πολλά κοινοβούλια της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. στον παρακάτω σύνδεσμο του προγράμματος http://www.efivoi.gr/

Εκτύπωση

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι μαθήτριες Βουλγαράκη Ελύρα και Κορκιδάκη Δήμητρα της Β' Λυκείου, διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Euroscola και εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινβούλιο.

Επίσης, συμμετείχαν στην προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στις 7-05-2011.

Δημοσίευμα: http://www.haniotika-nea.gr/68005

Ανακοινώσεις

Ρυθμίσεις για την εισαγωγή σε σχολές και τμήματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για όσους ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι συμπληρωματικές πληροφορίες που θα ισύσουν για την φετεινή διαδικασία.
Εδώ η εγκύκλιος

Εδώ το ΦΕΚ

Οι νέες ρυθμίσεις για τις απουσίες
Περισσότερα...
Πρόσκληση συμπλήρωση Δελτιου απογραφής κατάταξης στρατευσίμων

Αφορά Έλληνε ςπολίτες που γεννήθηκαν το 2000.
Η εγκύκλιος εδώ

Αναζήτηση

Είσοδος χρήστη

Τώρα...

Έχουμε 26 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γερ. Παρδάλη, 73131 Χανιά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

Επιμέλεια, Κατασκευή σελίδων, Γ.Κυριακάκη 2011