Εκτύπωση

Γιορτή 17 Νοέμβρη 2011

ΓΙΟΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011

Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:

Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,

Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις

Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.

(Εντουάρντο Γκαλεάνο)ΧΡΟΝΙΚΟ

Το τέλος της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου δεν σήμανε αυτομάτως και την εξομάλυνση των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων της ελληνικής κοινωνίας. Οι κυβερνήσεις του Πλαστήρα, του Παπάγου, του Καραμανλή, του Παπανδρέου και του Κανελλόπουλου δεν κατόρθωσαν να εξαλείψουν τις μνήμες του εμφυλίου, να εγγυηθούν την ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον ξένο παράγοντα και να εξασφαλίσουν μια πραγματικά δημοκρατική πολιτική ζωή, χωρίς τις παρεμβάσεις του παλατιού και των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Με τα ξερονήσια για πολύ καιρό ακόμα σε χρήση για τους πολιτικούς αντιπάλους, με ομαδικές δίκες και εκτελέσεις, με το παρακράτος να τρομοκρατεί το λαό και να δολοφονεί εν ψυχρώ λαϊκούς αγωνιστές, όπως ο βουλευτής της Ε.Δ.Α. Γρηγόρης Λαμπράκης και ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας, με εκλογικές νοθείες και ασύστολες αυλικές παρεμβάσεις, ο ελληνικός λαός βίωνε μια «ελευθερία ανάπηρη».

Περισσότερα: Γιορτή 17 Νοέμβρη 2011

Ανακοινώσεις

Συνάντηση με τους γονείς της Α' τάξης και εκλογές Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Η διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χανίων καλούν τη Δευτέρα 23-10-2017 στις 18:00 τους κηδεμόνες των μαθητών της Α' τάξης για ενημέρωση σχετικά με τη φοίτησή τους, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Θα ακολουθήσουν εκλογές για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕ.Λ. Χανίων στις 19:00.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Μεταφορά μαθητών

Καλούνται οι μαθητές που δικαιούνται ελευθέρας μετακίνησης με το Αστικό ή το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή θέλουν να έχουν έκπτωση στη μεταφορά τους από και προς το σχολείο να προσκομίσουν ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ δυνατό φωτογραφία ταυτότητος στο κ. Κούρτη.

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2017 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων από 25 Αυγούστου 2017 μέχρι και 04 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Είσοδος χρήστη

Τώρα...

Έχουμε 61 επισκέπτες και κανένα μέλος σε σύνδεση

1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γερ. Παρδάλη, 73131 Χανιά, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

Επιμέλεια, Κατασκευή σελίδων, Γ.Κυριακάκη 2011